Tarımsal üretim devam ediyor

03 April Friday, 2020
Türkiye’nin dört bir yanında çiftçiler kurallar çerçevesinde üretimi sürdürüyor. Kilis’te bir yandan koronavirüse karşı tedbir alan çiftçiler diğer yandan da tarlalardaki mesaiye devam ediyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu da üretimin merkezi Antalya’da çalışmaların tedbirler çerçevesinde yapıldığını belirtti.
Tarımsal üretim devam ediyor Kilis Tarım ve Orman İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis’te çiftçilerin tedbirler çerçevesinde üretime devem ettiğini ifade etti. Kadıoğlu, “Köylerde vatandaşlarımız üretime devam ediyor. Çiftçilerimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çiftçilerimiz de ‘Siz evde kalın’ biz üretime devam ediyoruz diyorlar. Üretim ülkemiz ve Kilis için çok önemlidir. Üretim yapan çiftçilerimizi ziyaret ettik. Üretime devam ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.
Korona virüs ile ilgili olarak çiftçilerimizin alması gereken tedbirleri kendilerine anlattık.  Tarımsal anlamda ilimizde üretim hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordinesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Tarım ve Orman Temsilcilerinin katıldığı video konferans toplantısında, “Antalya’da üretim sorunsuz devam ediyor” dedi.
  
Vali Münir Karaloğlu video konferans toplantısında Antalya’daki üretimin detaylarını anlattı. Karaloğlu, Antalyalı çiftçilerin, dünyayı saran koronavirüs tehdidinin olduğu şu günlerde de gece gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam ettiğini belirtti.

 Video konferans toplantısında Antalya’daki üretim hakkında Bakan Pakdemirli ve Bakan Çavuşoğlu’na açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu “Antalya’da üretim son gaz devam ediyor. Antalya’da çiftçimiz işinin başında. Şu anda arz bakımından herhangi bir sorunumuz yok. Hallerimiz çalışıyor, çiftçimiz üretiyor” diye konuştu. 

“Antalya’da üretim devam edecek”

Tohumdan fideye, fidana, ilaçtan gübreye kadar bütün tedarik zincirinin şu süreçte Antalya’da kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Karaloğlu, “Çiftçimizin işine gidip gelmede bir sorunu yok. Çiftçimiz işinin başında malın piyasaya arzında bir sorun yok hallerimiz çalışıyor. Fiyat konusunda eğer bir ayarlama yapabilirsek ihracatın önünü açabilirsek Antalya’da tarım sektörü üretmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

 Bakandan çiftçilere müjde

Vali Karaloğlu’nun açıklamasının ardından çiftçileri bu süreçte yalnız bırakmayacaklarına değinen Bakan Pakdemirli, Antalyalı çiftçilere ‘Değerli Yörük Kardeşlerim’ diye seslenerek “Antalya’ya Ankara’dan selam yollamak olmaz. Antalya’ya müjdelerimiz var” dedi. Bakan Pakdemirli Bakanlık olarak yapacaklarını şöyle sıraladı:

“Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi devam ediyor. 13. etap kapsamında Antalya ilinde onaylanan 59 projenin toplam proje tutarı 70 milyon olup, üreticilerimize projeleri için 32 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Antalya’ya özellikle şunu yaptık. Evrakı tam olan projelerin hepsini imzaladık, onayladık. Antalya ilimizi Türkiye örtü altı ve açıkta başta kahve olmak üzere tüm tropik meyvelerin üretimi üssü haline getirmeyi planlıyoruz. Bu yıl bin 400 çiftçimize video konferansla eğitim vereceğiz. Bal üretimini geliştirmek için iki bal ormanı daha tesis edeceğiz. Orman köylerinde yaşayan ailelere 2,5 milyon hibe desteği vereceğiz. Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilere bu zor günlerde finansal destek sağlamak için nisan, mayıs ve haziran ayı kiralarını 6 ay süreyle ertelemiş olduk. Sizlere bir telefon kadar yakınım çiftçimizin ne sorunu varsa bana ulaştırsın. Elimizden geleni yapacağız. Siz korkmadan çekinmeden üretmeye devam edin. Elinizi topraklarınızdan, hayvanlarınızdan çekmeyin. Bakanlık olarak arkanızdayız. Gerekirse tarlanızdaki tüm ürünü devlet olarak biz satın alırız”

Gıda temini konusunda vatandaşların endişeye kapılmaması gerektiğini kaydeden Pakdemirli, “Biz sizin için tarlamızda bahçemizde seramızda ahırımızda işimizin başında personelimizle üreticimiz ve çiftçimizle üretmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz” mesajını verdi.
tarım üretim devamediyor koronavirüs antalya kilis