TÜİK rakamlarına göre 2012 yılının ilk 6 ayında; tarım sektörü 4,2, balıkçılık sektörü 4,8 büyüdü.
Türkiye'de sağladığı istihdam, yaptığı ihracat ve ulaştığı hasıla düzeyiyle ekonominin ana motorlarından olan tarımı, dünyadaki durgunluk ve yaşanan kuraklığa rağmen büyümeye devam ediyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),sektörel bazda 2012 yılı ilk 6 aylık büyüme rakamlarını açıkladı.
TÜİK rakamlarına göre 2012 yılının ilk 6 ayında; tarım sektörü 4,2, balıkçılık sektörü 4,8 büyüdü.
Türkiye ekonomisinde 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde sabit fiyatlarla en fazla büyüyen sektör, yüzde 7,1 ile elektrik, gaz, buhar ve sıcak su üretimi-dağıtımı sektörü oldu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım, avcılık ve ormancılık ve balıkçılıktaki hasılanın ülke ortalamasının üzerinde büyümeye devam ettiğini bildirdi.
Bayraktar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun bu yılın ilk üç ayı için tarım, avcılık ve ormancılıkta daha önce yüzde 4,5, balıkçılıkta yüzde 4,8 olarak açıkladığı büyüme rakamlarını, diğer milli gelir rakamlarıyla birlikte revize ettiğini tarım, avcılık ve ormancılıktaki büyüme rakamını yüzde 5,4'e yükselttiğini, balıkçılıktaki büyüme rakamını yüzde 3,8'e çektiğini kaydetti.
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->