Denizli'de Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin ödemelerini yaptı. Düzenlenen törende 7 çiftçiye temsili olarak çekleri verildi.
Denizli'de Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin ödemelerini yaptı. Denizli Valiliği'nde gerçekleştirilen törende 7 çiftçiye temsili olarak çekleri verildi.
Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Tarsim Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ilçe müdürleri, teknik personel ve çiftçiler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, tarım sigortasının önemini vurgulayarak Denizli tarımı hakkında bilgi verdi.
Toplantıda Tarım Sigortaları Havuz sistemi hakkında bilgi veren TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, son yıllarda ülkede yaşanan doğal afetlerin, tarım sigortasının öneminin ortaya çıkardığını belirtti.
Türkiye'nin önemli bir tarım ülkesi olduğunu ifade eden Kadak, çiftçilerin tarım sigortası yaptırarak kendini korumaya aldığını kaydederek, TARSİM'in tarım ürünleri başta olmak üzere birçok tarımsal alanda sigorta çalışması yaptığını vurguladı.
TARSİM kapsamında bugüne kadar çiftçilere yapılan poliçe sayısının 3 milyon 300 bini geçtiği belirtilirken, 470 binin üzerinde hasar dosyası için 1.1 milyar lira hasar ödemesi yapıldığı vurgulandı.
Denizli'de ağırlıklı olarak buğday, tütün, üzüm ve meyve ürünlerinde don ve fırtına hasarları olduğu ifade edilirken, 2013 yılında Denizlili üreticilere 4 milyon TL üzerinde hasar ödemesi yapıldığı, önümüzdeki günlerde 1 milyon TL daha hasar ödemesi yapılacağı bildirildi.
Konuşmaların ardından 2013 yılında doğal afetler sonucu ürünlerini ve hayvanlarını kaybeden üreticilere çekleri verildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kars’ta "Güvenli Elektronik...
Devamını Oku ->
Kabuklu fındık alım fiyatı TMO tarafından açıklandı. Alım...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Konya’nın Karatay ilçesi Esentepe köyünde çiftçilik yapan Handan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kaş ve Isparta...
Devamını Oku ->
Küresel iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla İspanya’da...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ailelerin doğayla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Dost ülke İspanya’nın...
Devamını Oku ->