TEKNOFEST’te Tarım Teknolojileri rüzgarı esti

04 September Monday, 2023
TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Tarım Teknolojileri Yarışması ziyaretçilerden tam not aldı.
TEKNOFEST’te Tarım Teknolojileri rüzgarı esti TEKNOFEST’te gerçekleştirilen Tarım Teknolojileri Yarışması ile yarışmacıların teknolojiyi kullanarak tarımdaki problemlere yönelik çözümler oluşturması amaçlanıyor. Bu kapsamda projeler değerlendirilip uygulamaya konuluyor.

Yarışma kapsamında tarım ve hayvancılık ile ilgili teknolojik çözüm öneren bilişim, mekanik, elektrik-elektronik, yazılım tabanlı projeler tasarlanıyor.
Tarım Teknolojileri Yarışması Lise ve Üniversite olmak üzere 2 kategoride gerçekleştiriliyor. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise ve üniversite öğrencileri katılabiliyor.

Tarım Teknolojileri Yarışması sunucularından Amine AKA, T3 vakfıyla katıldığı organizasyonda yarışmacıların girişimcilik hikayelerini dinlediklerini ve hızlandırma ve ön kuluçka programlarıyla yarışmacıların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Atlas projesi kapsamında yarışmacılardan Gazi Arık, çevresel atıklardan bitkiler için özel gübreler üretiyor. Bu sayede bitkiye daha iyi bir ortam hazırlanmış oluyor. 

Ne Ekersen projesinde görev alan Emre Taşkıran ise tarımsal hizmetler platformu geliştirdiklerini ifade etti. Bu proje çerçevesinde makine paylaşımı ve toprak analizi gibi servisler sağladıklarına değindi.

NemFlora topraksız tarım girişiminden Ahmet Yellice ise dikey topraksız tarım teknolojisini insanların evlerine taşıdıklarını dile getirdi. Ahmet Yellice, bu teknoloji ile insanların evlerinde sebze ve meyve üretebileceklerini ifade etti.
Yarışmanın ödülleri ise göz doldurdu. Lise kategorisinde 1.’ye 30.000 TL, 2.’ye 20.000 TL ve 3.’ye 10.000 TL ödül takdim edildi. Üniversite düzeyinde ise ödüller 1. olan yarışmacı için 40.000 TL, 2. olan yarışmacı için 30.000 TL ve 3. için 20.000 TL olarak belirlendi.
TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması Proje Yarışma Ödül Destek