Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, tıbbi ve aromatik bitki üretiminin geliştirilmesiyle ilgili Web Tarım TV'ye açıklama yaptı. Gümüş, ''Üreticilerimize dekar başına toplam 111 lira destek veriyoruz'' dedi.
Haber: Özcan KAHYA – Orhan ÖZDEMİR
Tıbbi ve aromatik bitkilerin insanlık tarihi kadar eski olduğunu hatırlatan Gümüş, bu bitkilerin insan sağlığında günümüzde de önemli olduğuna dikkat çekti. Gümüş, bu alanda kaliteli ve sürdürülebilir üretimi arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Tıbbi ve aromatik bitkilerde pazar sorunu olmadığını belirten Isparta Gül ve Gül Ürünleri Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik ise, bölgede üretilen gül çiçeğinin tamamen sanayi ürünü olarak yetiştirildiğini söyledi. Çelik, “24 bin dekar alanda üretim yapılıyor. 2 bin kg civarında gül yağı, 15 tona yakın katı gül yağı elde ediliyor. Türkiye, yüzde 60’lık ihracat payına sahip” dedi.
Çalışkan Tarım Ürünleri Genel Müdürü Süreyya Çalışkan da dünya kekik tüketiminin 15 bin tonu bulduğunu aktardı. Çalışkan, “20 milyon dolar civarında tıbbi ve aromatik bitki ihracatı yapıyoruz. Üreticiler bu ürünleri satarken sıkıntı yaşamayacaklar” diye konuştu.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->