TİGEM’den hayvancılığa büyük destek

24 June Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TİGEM, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirerek Türkiye'deki hayvancılık için önemli bir görevi üstleniyor.
TİGEM’den hayvancılığa büyük destek Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirerek Türkiye'deki hayvancılık için önemli bir görevi üstleniyor.
Türkiye'nin hayvansal üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla yetiştirdiği damızlık hayvanları yetiştiricilere ulaştıran TİGEM, üstün vasıflı ve hastalıklardan ari damızlık sığır ve koyun yetiştiriciliği yapıyor.

Yetiştirdiği damızlıklarla Türkiye'de hayvancılığın geliştirilmesine önemli katkı sağlayan TİGEM, söz konusu damızlıkları bulundukları bölgenin ekolojisine ve o bölgedeki hastalıklara adapte olacak şekilde yetiştiriyor.

TİGEM, büyükbaş faaliyetlerini yetiştiricilerin isteklerini dikkate alarak, siyah-alaca, esmer, simmental, jersey ve limousin ırkı hayvanlarla sürdürüyor.

Türkiye'de koyunculuğunun gelişmesi ve ıslahı ile yerli koyun ırklarına ait gen kaynaklarının korunmasında etkin olarak rol alan TİGEM, koyunculuk faaliyetlerini 9 işletmede, merinos, morkaraman, akkaraman, ivesi, Bafra, Acıpayam, malya, Türktahirova, kıvırcık ve Polatlı ırklarıyla devam ettiriyor.

TİGEM, gen kaynağını koruma amaçlı tiftik keçisi ile son yıllarda keçi sütü ürünlerine olan talebin yoğunlaşması dolayısıyla artan damızlık keçi taleplerinin karşılanması için Halep ırkı damızlık keçi yetiştiriciliği de yürütüyor.
tarım orman hayvancılık damızlık