“Tilki kardeş” dedi gönülleri fethetti

25 January Monday, 2021
Son günlerde sosyal medyada hayvanlara yapılan eziyet sık sık gündem olurken Amasyalı bir çiftçi ise şefkatle kümesine giren tilkiyi uzaklaştırdı. Çiftçi Seyfi İkzek tilkiyi uzaklaştırırken de “tilki kardeş” diyerek gönülleri fethetti.
“Tilki kardeş” dedi gönülleri fethetti Amasya Merkeze bağlı Büyük Kızılca köyünde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Seyfi İkzek, gündüz saatlerinde tavuklardan seslerin gelmesi üzerine girdiği kümeste tilkiyle karşılaştı. Paniğe kapılıp toprağı eşeledikten sonra etrafa çarpan tilkinin tavuklarına zarar vermediğini gören Seyfi İkzek, kapıyı aralayıp hızla uzaklaşmasını sağladı. Cep telefonuyla da görüntülediği anlarda “Vay ciğerine ateş düşmesin senin. Tavuklara bir şey yapmamış. Tilki kardeş lütfen. Oğlum kendine bir şey yapacaksın ya çık” diye seslenen 61 yaşındaki İkzek, bir cana asla kıyamayacağını söyledi.

‘Şampiyonun torunu’ adlı horozunun da acemi tilkiyle mücadele ettiğini anlatan İkzek, “Hayvan açtı. Biz insanoğlu olarak kurdun, kuşun nasibini yiyoruz. Kıyamazdım. Tilkinin o vaziyetini görseniz. Çok çaresizdi. Bir bakışı vardı. Gel de zarar ver. Kümesi komple götürse yine zarar vermeyi düşünmezdim” şeklinde konuştu.
amasya tilkiye şefkat kümes büyük kızılca Seyfi İkzek