TKDK’den aldığı destekle yurtdışına açıldı

24 February Wednesday, 2021
Bursa'da, birçok alanda faaliyet gösteren entegre et firması, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan alınan destekle yurt dışında da boy göstermeye başladı.
TKDK’den aldığı destekle yurtdışına açıldı Bursa'da, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesiminden işlenmesine, paketlenmesinden lojistiğine birçok alanda faaliyet gösteren entegre et firması yurtdışına açıldı.

Firma, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK’den aldığı destekle başta körfez ülkeleri olmak üzere ihracata başladı.

İhracat alanlarının genişlemesi çalıştıklarını belirten fabrika müdürü Mehmet Köylü "Özellikle Körfez ülkelerinin ihtiyaç duyduğu bonfile, kontrfile, antrkot, pirzola gibi ürünlerde Umman, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Irak'a yıllık konteyner bazında teslimatlarımız mevcut. Ayrıca kesimhanemizde elde ettiğimiz ürünlerin tamamını işletmemizde işleyip katma değer kazandırdıktan sonra paketli ve etiketli olarak çıkışını yapıyoruz. Kırmızı ete değer kazandırıyor ve en üst kalitede üretim yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç da 23 Mart’a kadar başvuru aldıklarını belirtti. "Kesimhaneler ve işletmeler konusunda 3 milyon avroya kadar desteklerimiz var. Bununla ilgili desteklemelerimizde yüzde 40'tan yüzde 70'e kadar hibe oranlarımız var.” dedi.
bursa tkdk destek hibe et