Tokat'ta 6 bin dekar alanda yıllık ortalama 7-8 bin ton yetiştirilen kirazın yüzde 60'ı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Tokat'ta 6 bin dekar alanda yıllık ortalama 7-8 bin ton yetiştirilen Napolyon cinsi, yurtdışında da "Türk kirazı" olarak bilinen kirazın yüzde 60'ı, Almanya, İngiltere, Fransa ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Tokat İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş, kent genelinde kiraz hasadının başladığını belirtti.
Yörede yıllık ortalama 6 bin dekar alanda kiraz yetiştirildiğini ifade eden Yavaş, “Bu sene 8-8 bin 500 ton civarına yükseldi. Kirazımızın kalitesi gayet iyi" dedi.
Almanya, İngiltere, Fransa ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinde insanların Tokat'ta yetiştirilen kirazı tattığını ifade eden Yavaş, kirazın kalitesine göre kilosu 2 ila 4 liradan ihracatçı firmalar aracılığıyla ihraç edildiğini kaydetti.
Kemalpaşa köyünde 25 dönüm alanda kiraz yetiştiren Ümit Çınar ise hava sıcaklıklarının ve yağışların iyi gitmesinin rekolteyi artırdığını vurgulayarak, "Bu sene rekolte çok güzel. Kilosunu 80 ila 90 kuruşa satıyoruz. Buradan ihracat yapılıyor. Rusya'ya 2 araba kiraz gönderdik" dedi.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->