Tokat'ta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane, lokanta ve pide salonlarında hijyen denetimi gerçekleştirdi.
Tokat'ta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gıda denetimi yapıldı.
İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane, lokanta ve pide salonlarında hijyen denetimi yapan ekipler, eksiklik gördükleri konularda işletme sahiplerini uyardı.
Mehmet Ali Yavaş, ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerinin arttığını söyledi.
Yıllık plan dahilinde denetimler yaptıklarını belirten Yavaş, "Tokat'ta yaklaşık 5 bine yakın imalat işletmesi var. Bunları, Bakanlığımızın programı dahilinde rutin denetliyoruz. Malum ramazan ayında üretim ve tüketim arttığı için biz de denetimlerimizi biraz daha artırdık. Ağırlıklı olarak hijyen denetimini yapıyoruz. İşletmeler bizde kayıt altında, buralara işletme onay belgesi veriyoruz" dedi.
Ramazanda 17 işletmede uygun olmayan durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Yavaş, bunlara da 5996 sayılı yasa gereği cezayı uyguladıklarını sözlerine ekledi.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->