Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nca desteklenen Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Toprak-Bitki-Su Analiz ve Fizyoloji laboratuvarları açıldı.
Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Enstitünün Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada tarımda, sanayide veya başka alanlarda üretimi arttırmanın en önemli unsurlarından birinin Ar-Ge olduğunu söyledi.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Sarı da Türkiye'nin son yıllarda birçok konuda ekonomik olarak gelişme gösterdiğini kaydetti.
Kullanılabilecek mevcut kapasitenin üst noktalarına ulaşmaya başladığını vurgulayan Sarı, "Daha fazla kazanmamızın tek yolu Arge ve inovasyon" dedi.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise ajansın 2014 yılında ilan ettiği destek programına başvuran Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün hazırladığı projeyle destek kazanmaya hak kazandığını belirtti. Değirmenci, geliştirilen laboratuvar alt yapısıyla bölgenin tarımsal üretiminin hem verimlilik hem kalite anlamında artmasına katkı sağlanacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından inovasyon sürecine emeği geçenlere plaket verildi, daha sonra da laboratuvarın açılışı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->