Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu tarafından yürütülen ''Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Muhafaza ve Tanımlanması Üzerine Çalışmalar'' projesinin 50. Yılı bağ bozumu festivali ile kutlandı.
Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali başladı. Festivalde "Türkiye Asma Genetik Kaynaklarının Belirlenmesi, Muhafaza ve Tanımlanması Üzerine Çalışmalar" projesinin 50. Yılı kutlandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Necdet Kaplan, Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında dünyada birinci sırada yer aldığını belirtti.
Kaplan, üzerinde bulundukları toprakların asmanın ana vatanı olduğunu kaydetti.
Anadolu'nun 3 gen merkezinin çakıştığı noktada olduğunu, geçiş yolları da bulunduğu için çeşitliliğin çok fazla olduğuna dikkat çeken Kaplan, “ dünya mirasını koruyoruz “ dedi.
Proje kapsamında hasat zamanı gelen 150 farklı üzüm çeşidi misafirlere sunulurken, bağda katılımcılarla bağ bozumu yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı ev...
Devamını Oku ->