Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Sarı, çeltikte birim alandan alınan verim açısından Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğunu bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Sarı, çeltikte birim alandan alınan verim açısından Türkiye'nin Mısır ve Avustralya'nın ardından dünya üçüncüsü olduğunu bildirdi.
TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Sarı, Türkiye'nin dünya standartlarına göre çeltik üretiminde başarılı bir yükseliş sergilediğini söyledi.
Türkiye'deki çeltik üretiminin yarısından fazlasının Trakya'da üretildiğini belirten Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce yapılan çalışmalar sonucunda çeltik veriminin dünya ortalamasının üzerine çıktığını kaydetti.
Sarı, Türkiye'de ekili 100 bin hektar alandan 1 milyon ton çeltik üretildiğini anlattı.
Sarı, Türkiye'de yılda 200 kilogram buğday tüketilirken, 8 kilogram da çeltik tüketildiğini bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kars’ta "Güvenli Elektronik...
Devamını Oku ->
Kabuklu fındık alım fiyatı TMO tarafından açıklandı. Alım...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Konya’nın Karatay ilçesi Esentepe köyünde çiftçilik yapan Handan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kaş ve Isparta...
Devamını Oku ->
Küresel iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla İspanya’da...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ailelerin doğayla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “Dost ülke İspanya’nın...
Devamını Oku ->