Tüm hayvanlara koruma, yaralı hayvanlara tedavi

13 August Thursday, 2020
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tüm yurtta yaban hayatını korumak için yoğun mesai harcıyor. Yaralı halde bulunan hayvanların tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya salınmaları da ekiplere eşsiz bir mutluluk yaşatıyor.
Tüm hayvanlara koruma, yaralı hayvanlara tedavi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en önemli faaliyet alanlarından biri doğa koruma faaliyetleri.

Tüm hayvanların korunması, yaralandıklarında tedavi edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri geniş bir alanda çalışıyor.

Çoğu zaman vatandaşların yaralı halde bulduğu hayvanlar, belediyelerin ve diğer kurumların iş birliği ile tedavi ediliyor.

Tedavi edilen ebabil doğaya salındı

Samsun'da bulunan ayağı kırık ebabil, Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezinde tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince bulunan ve ayağının kırık olduğu belirlenen ebabil, Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezinde tedavi altına alındı.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Paria Tabatabaeinin tedavi ettiği kuş, doğaya salındı.

Yaralı leylek koruma altında

Amasya'nın Taşova ilçesinde, bir vatandaş yaralı halde bulduğu leyleği belediye yetkililerine teslim etti.

Abdullah Temiz, evinin önünde hareketsiz halde bulduğu leyleğin yaralı olduğunu fark edince kümesinde koruma altına aldı. Daha sonra tedavisinin yapılması için Taşova Belediyesi ekiplerine haber verdi.

Taşova Belediyesi Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Sayar, leyleğin tedavisinin yapılması için Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edileceğini söyledi. 

Kızıl şahin gökyüzüne döndü

Ardahan'da vatandaşlarca yaralı bulunan kızıl şahin, 3 aylık tedavisinin ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Kars'taki Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde yaklaşık 3 aylık tedavisi tamamlanan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Ardahan Şubesi görevlilerince, bulunduğu Ardahan-Kars kara yolu Çamlıçatak noktasındaki jandarma bölgesine getirildi.

Şahin, burada Jandarma Albay Selçuk Özdem ile Doğa Koruma ve Milli Parklar
Ardahan Şubesi görevlilerince doğaya salındı.

Albay Özdem, burada yaptığı konuşmada, kızıl şahini yeniden ait olduğu doğal ortama sağlıklı şekilde bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
dkmp yaban hayatı leylek ebabil kızıl şahin tedavi tarım ve orman