Tüm Türkiye’den besicilere yem yardımı sürüyor

15 February Wednesday, 2023
Türkiye'nin çeşitli illerinden depremden etkilenen bölgelerdeki besicilere yardımlar sürüyor. Yem fabrikaları ve hayırseverler bir araya geldi tonlarca yemi deprem bölgesine gönderdi. Tarım ve Orman Bakanlığı personeli de yemleri köylere kadar ulaştırıyor.
Tüm Türkiye’den besicilere yem yardımı sürüyor
Türkiye bir yürek oldu depremzedelerin yaralarını sarmaya koştu.

Depremden etkilenen sadece insanlar değildi. Pek çok hayvan da depremin acı yüzüyle karşılaştı, enkaz altında kaldı. Ama ekipler enkaz altında kalan hayvanları da kurtarıyor.

10 ili kapsayan afet bölgesine besicilere ve hayvanlara yönelik yardımlar da sürüyor.

Ağrı’da Valilik ve İl AFAD koordinesinde, besiciler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ot, saman, yem ve silajlık mısır bağışı yapıyor. Toplanan yemler tır ve kamyonlarla deprem bölgesine gönderilecek.

Depremlerden etkilenen Elbistan’da Tarım ve Orman Bakanlığı personeli de yemleri köylere kadar ulaştırıyor. İlçede geçen sürede yaklaşık yüz tona yakın yem dağıttı.

Samsun, Kütahya, Konya ve Ankara'dan gelen ekiplerin burada birlikte hareket ettiğini belirten Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam "Tüm köylerimiz için çalışmalarımızı ayın 11'de tamamladık. Afetten ne kadar alan zarar gördü hepsini tespit ettik. 70 ahırın kullanılamaz hale geldiğini, çöktüğünü gördük. 99 büyükbaş ve 995 küçükbaş hayvanımızın telef olduğunu belirledik. Mağdur olan ve şehre ulaşmayan, daha doğrusu bu bölgeye gelemeyen çiftçilere yem desteğinde bulunduk. Ekiplerimiz çiftçilerin bulunduğu köylere, oradaki evlere kadar giderek yem dağıtımına başladı. Bugüne kadar, 100 tona yakın yem dağıtıldı. Bugün de dağıtılmaya devam ediyor. Bütün çiftçilerimizin yaralarını sarmaya devam ediyoruz." dedi.

Enkazlardan çıkarılan hayvanların, gerek sahra veterinerlik kliniklerinde gerek çevre illere gönderilerek tedavileri sağlanıyor.
tarım orman deprem destek besici yem