Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün, çiftçi, sanayici ve pazarlamacıların talepleri doğrultusunda geliştirdiği 4 yeni çeltik çeşidi tescillendi.
Enstitü Müdürü Adnan Tülek, 1924'te kurulan enstitünün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü çatısı altında Türk tarımına hizmet verdiğini söyledi.
Türkiye'deki çeltik ıslah çalışmalarının koordinatörlüğünün enstitü tarafından yürütüldüğünü belirten Tülek, ıslah çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Islah çalışmalarının uzun soluklu çalışmalar olduğunu ve bir ürünün tescil ettirilmesinin 10-12 yıl sürdüğünü söyleyen Tülek, yıllar içerisinde onlarca adaydan iki, üç ya da ön plana çıkan bir tane ürünün seçildiğini kaydetti.
Yerli üretim mersin balığından elde edilen havyarın, 2027'de...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan programı...
Devamını Oku ->
Küçükbaş hayvancılık üzerine başarılı projelere imza atan Tarım...
Devamını Oku ->
Nesli tehlike altındaki salep orkidelerini korumak amacıyla...
Devamını Oku ->
5. İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da "Su Dirençliliğini...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Van’da Kırsal’da Bereket...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı tarım...
Devamını Oku ->
Yaz ayları yaklaşırken orman yangınlarına ilişkin tedbirler de...
Devamını Oku ->