Türkiye'nin en büyük lavanta vadisi kuruldu

11 March Friday, 2022
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Türkiye’nin en büyük lavanta vadisi oluşturuldu. 1 milyon metreküp dolgu ile 1 milyon metrekarelik alanda oluşturulan vadiye yaklaşık 75 bin fide dikildi. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz hedeflerinin alanı diğer alanlarla birleştirmek olduğunu söyledi.
Türkiye'nin en büyük lavanta vadisi kuruldu
Türkiye’nin en büyük lavanta vadisi Kahramanmaraş Elbistan’da kuruldu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz üretimi artıracaklarını belirterek , "Yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanda lavanta üretimi gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en iddialı ve en büyük lavanta bahçelerinden bir tanesini Elbistan’da yapmış olacağız. Üzerinde bulunduğumuz yer kayalık bir alandı. Buraya 1 milyon metreküpün üzerinde dolgu yaptık. Üzerine de yaklaşık 75 bin fide dikimini gerçekleştirdik. Amacımız öncelikle çiftçimizin kazanmasını sağlamak.” dedi.

Ceyhan Nehri ile bütünleşen turizm değerini de yakalamak istediklerini söyleyen Başkan Gürbüz, "Şu anda yaklaşık 500 bin metrekarelik Pınarbaşı'daki alan 1 milyon metrekarelik lavanta alanı ile birleştiğinde çok daha devasa ve turizm değeri yüksek olan bir alan elde etmiş olacağız. Bu konuyu detaylı olarak üniversitelerimizle de çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın da lavanta üretmesini istiyoruz." diye konuştu.
Kahramanmaraş Elbistan lavanta vadi