Türkiye’nin ilk elektrikli traktörü seri üretime hazır

20 October Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Türkiye'nin seri üretime hazır ilk elektrikli traktörünün prototipini sunduk. Bu senenin sonunda yavaş yavaş ürünleri almaya başlayacağız.
Türkiye’nin ilk elektrikli traktörü seri üretime hazır İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.
 
Dünyada elektrikli motora yönelimin olduğuna işaret eden Bakan Pakdemirli, "Biz de 'Elektrikli araç olur da elektrikli traktör neden olmasın?' dedik. Türkiye'nin seri üretime hazır ilk prototipini sunduk. Bu senenin sonunda yavaş yavaş ürünleri almaya başlayacağız. Yüzde 80-90'a varan yakıt tasarrufu var." değerlendirmesinde bulundu. 

Bilimin önemine değinen Bakan "Bundan sonra Türkiye'nin sıçrayışı ancak ve ancak bilgi ve bilimle olabilecek. Bugün tarımsal alanda da iyi bir noktadayız. Avrupa'da birinciyiz, dünyada iyiyiz ama önümüzdeki 20-30 yıla hazır mıyız? Bu hazırlıkları yapmamız için neler yapmalıyız?
Hangi kaynakları ortaya koymamız gerekiyor? Bu işte, milli teknolojiyi ne kadar kullanmamız gerekiyor? Bunları düşünmemiz lazım. Burada üniversitelerimize önemli görevle düşüyor." dedi.
 
Tarımda teknolojiyi kullandıklarını aktaran Pakdemirli, "Bakanlık olarak Dijital Tarım Pazarı'nı hayata geçirdik. 3 ay gibi bir sürede 120 milyon liralık bir ciroya ulaştı. Biz sadece Türkiye'nin toplam tarımsal pazarının yüzde 5'ini buradan yapabilsek birçok probleme buradan çözüm bulabileceğimiz düşünüyorum." diye konuştu. 

Geçen yıl düzenlenen Geleceğe Nefes Kampanyası'nda 1,2 milyon kişinin 13,8 milyon fidan diktiğini anımsatan Pakdemirli, gelecek yıl da bu kampanyayı 35 ülkeye yayacaklarını da bildirdi.
tarım orman bakan Bekir Pakdemirli elektirikli traktör