Kocaeli'de orman içine kurulacak Türkiye'nin ilk uygulamalı doğa eğitim merkezinde, 550 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikteki yürüyüş parkurunda gezen vatandaşlar, aşağıdaki yaban hayvanlarını izleyebilecek.
Kocaeli'de orman içine kurulacak Türkiye'nin ilk uygulamalı doğa eğitim merkezinde, 550 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikteki yürüyüş parkurunda gezen vatandaşlar, aşağıdaki yaban hayvanlarını izleyebilecek.
Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, proje çiziminin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) desteğiyle yapıldığını belirterek, "İnsanlara doğayı ve yaban hayvanlarını sevdirmek istiyoruz. Bizim açacağımız merkezin Avrupa'da örnekleri var ama Türkiye'de başka bir örneği yok. Bu proje hayata geçtiğinde Türkiye'de bir ilk olacak. İnsanların orman içinde, yaban hayvanlarının dolaştığı bir ortamda 7 metre yükseklikte gezmesini sağlayarak onlara doğa eğitimi vereceğiz. Yaralı karacaları iyileştirdikten sonra bu alana bırakacağız. İnsanlar burada yaban hayvanlarının içinde dolaşacak."
Burada Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yapacakları çalışma kapsamında kentte bulunan bitkilerin tohumlarını saklayıp, üretimini yapacaklarını anlatan Alğan, akademisyenlerin de çocuklara laboratuvarda eğitim vereceğini kaydetti. Alğan, projenin 1,5-2 milyon liralık bir maliyeti olduğunu dile getirerek, merkezin inşaatını 2015'in sonlarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Orman Genel Müdürlüğü'nün İzmit'teki 20 dönümlük fidan sahasında inşa edilecek merkezde, sergi ve konferans salonu, similasyon merkezi, uygulama laboratuvarı, çocuk oyun alanları, eğitici bahçe oyunları bölümü de bulunacak.
Doğanın tüm güzelliklerini, yaban hayatının gizemini kayıt altına...
Devamını Oku ->
Bursa’nın kırsal mahallelerinde kadınlar güçlerini birleştirip...
Devamını Oku ->
Erzincan’da koyunların kuzulama döneminin başlamasıyla birlikte...
Devamını Oku ->
Çocukluğunda çiftlik kurma hayali olan Ebru Ceyhan "Kırsal...
Devamını Oku ->
Erzincan'da devlet desteğiyle kurulan modern çiftlikte bölge...
Devamını Oku ->
Adıyaman’da sivil toplum kuruluşları yaban hayvanları için...
Devamını Oku ->
Marmara Denizi'nde yaşanan torik bolluğu balıkçıların yüzünü...
Devamını Oku ->
Manisa’da Tarımsal Analiz Laboratuvarı'nda toprak, yaprak ve...
Devamını Oku ->