Üreten çiftçiye tohum desteği sürüyor

20 October Thursday, 2022
“Sen Üret Yeter” sloganıyla tarımsal üretimi destekleyen Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere yüzde 50 hibeyle 742 ton sertifikalı hububat tohumu dağıttı.
Üreten çiftçiye tohum desteği sürüyor Haber: Çankırı İl enformasyon

Sertifikalı tohum toprakla buluşuyor, tarım arazileri etkin kullanılıyor.

Çankırı’da 742 ton sertifikalı hububat tohumu çiftçilere törenle dağıtıldı.

Törene katılan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Sizler ürettikçe devletimizde tüm desteklerini sizlere sunmaya devam edecektir. Bizler başta tarım teşkilatımız ve tüm tarım görevlilerimiz olmak üzere sizlerin hizmetinizdeyiz. Kapılarımız sizlere her zaman açık. Bizim ülke olarak kırsalda ki üretimi devam ettirmemiz son derece önemlidir.” dedi

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticilere yüzde 50 hibeli tohum desteği sağladı.

Kentte çiftçilere verilen desteklemeler hakkında bilgi veren Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de, “Çabamız Gayretimiz ekilmedik tek bir alan kalmasın. Bu çerçevede Çiftçilerimizin ve çalışanlarımızın gayretleriyle üretim alanına oranla aldığımız hibe ve destekler bakımından ülkemizde ön sıralardayız. İl Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimize inovatif projelerimizle destek olmaya devam ediyoruz. Bu günde Desteklerimizle dağıttığımız Sertifikalı Hububat Tohumlukları ile çiftçimizin birim alandan daha fazla verim almasını temin edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Araziye ve iklime uygun yerli çeşitlerden seçilen makarnalık ve ekmeklik buğdayların yanında arpa ve tritikale tohumları "Çankırı'da Sertifikalı Makarnalık Buğday/Ekmeklik Buğday/Arpa/Tritikale Üretimini geliştirme Projeleri" çerçevesinde yaklaşık 37.120 dekar alana ekilecek.
çankırı tohum destek sertifikalı tohum hibe proje arpa buğday tritikale tarım ve orman