Üreticilerin depremzedelere desteği sürüyor

22 February Wednesday, 2023
Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar devam ediyor. Erzincan, Kırklareli il tarım ve orman müdürlükleri toplanan yardımları bölgeye sevk ediyor.
Üreticilerin depremzedelere desteği sürüyor
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından yardım kampanyası bütün yurtta sürüyor.

Kampanyada Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatınca toplanan yardımlar AFAD koordinasyonunda bölgeye sevk ediliyor.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ildeki 18 yem bayisiyle irtibata geçti. Bayiler tarafından hibe edilen 26 ton süt ve besi yemi bölgedeki üreticilere ulaştırılmak üzere Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gönderildi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, “Katkısı olan yem bayilerimize teşekkür ederiz. İmkanlarımız dahilinde İl Müdürlüğümüz bünyesinde deprem bölgesine desteğimiz devam edecektir”. dedi

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerindeki balıkçılar, bir günlük gelirlerini depremzedeler için AFAD'a bağışladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, hiçbir yurttaşın, yaşanan felakete sessiz ve duyarsız kalmadığını söyledi.

Ayrıca kentteki çiftçilerin bir araya gelerek 1 milyon 200 bin lira nakdi bağış da yaptığını aktaran Aksoy, şöyle devam etti: "Tüm bunların yanında Kırklareli'nden deprem bölgesine şuana kadar 15 tır kesif yem gönderdik. Besicilerimiz 558 küçükbaş, 19 büyükbaş hayvan bağışladı. Bunların bir kısmını kesimhanede kestirerek kavurma haline getirdik, bütün afet bölgesine eşit şekilde paylaştırdık. İnşallah önümüzdeki hafta hepsini teslim etmiş olacağız. Rabbim ülkemizi kazalardan, belalardan, afetlerden korusun."
erzincan kırklareli üretici deprem depremzede destek yem tarım orman