Üretimde bereket için saha çalışması

21 April Tuesday, 2020
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yürüttüğü fenolojik gözlem ve saha çalışmaları ile kentteki tahıl üretiminde kaliteyi ve verimi arttırmayı hedefliyor.
Üretimde bereket için saha çalışması Haber: Siirt İl Enformasyon

Her geçen gün değişen iklim koşulları tarımsal üretimde de değişimlere sebep oluyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de iklim faktörleri etkisiyle bitkilerde meydana gelen değişiklikleri tespit etmek amacıyla fenolojik gözlem çalışmalarını başlattı.

Tahıllarda ekim, çimlenme, sapa kalkma, başaklanma, çiçeklenme, erme-hasat, meyve ağaçlarında tomurcuklanma, çiçek açma, olgunlaşma, yaprakların sararıp dökülmesi, gibi olayların gözlemleneceği çalışmalar belirlenecek takvim çerçevesinde sürdürülecek.

Meyve ağaçlarında ve tahıllarda gözlenen sorunlara erken müdahele edilelerek; çiftçinin karşılaşacağı sorunların önlenmesi ve ürün kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Saha çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan; yapılan çalışmalarda hububat ile ilgili herhangi bir olumsuzluk gözlenmediğini, mevsim şartlarının bu şekilde devam etmesi halinde verimli bir sezon beklediklerini dile getirdi. Demirhan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak her koşulda üretimi destekleyerek üreticilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.
siirt tarım ve orman saha çalışması fenolojik gözlem tahıl meyve iklim