Üretimde ‘engel’ yok

26 December Wednesday, 2018
Van İpekyolu Belediyesine bağlı ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nde oluşturulan serayla engelliler tarım yaparak ürün yetiştiriyor.
Üretimde ‘engel’ yok Van’da üretim engel tanımıyor.

Van İpekyolu Belediyesine bağlı ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nde oluşturulan serayla engelliler tarım yaparak ürün yetiştiriyor.

Akademi ile engellerini aşan kursiyerler, bir yandan müzik yapıyor, bir yandan resim çiziyor, bir yandan da sebze ekiyor. Oluşturulan serada çok güzel vakit geçirdiklerini ifade eden kursiyerler ise kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için İpekyolu Belediyesi ve Engelsiz Yaşam Akademisi yetkililerine teşekkür etti.

Engelsiz Yaşam Akademisi Kurucu Müdürü Ömer Durmiş, “Bunlar içerisinde akademik eğitim verdiğimiz kursiyerlerimiz var, bireysel eğitim verdiğimiz kursiyerlerimiz var. Bunların yanı sıra gerek toprakla üretim yapmaları gerek kendi hobi alanlarını oluşturmaları adına mini bir sera kurduk. Burada her atölyemizin hobi alanı ayrıdır. Burada çocuklarımız kendileri için ayırdığımız alanda ürünlerini ekip, temizliğini ve sulamalarını kendileri gerçekleştirebiliyor. Toprakla ilgilenen ve toprakta üretim yapan kursiyerlerimiz ciddi bir şekilde mutlu olup, üretimin zevkine varıyorlar” dedi.
 
 
van engelli tarım üretim