Van’dan dünyaya sebze ihracatı

24 April Wednesday, 2013
Van sebze meyve ihracatıyla dünyaya açılıyor. Van’dan yetiştirilecek domates ve biberler Almanya ve Rusya’ya ihraç edilecek.
Van’dan dünyaya sebze ihracatı

Van Valisi Münir Karaloğlu, Gevaş ilçesinde özel bir firma tarafından kurulan sebze fidesi serasında incelemelerde bulundu. Karaloğlu'na Gevaş Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer'de eşlik etti.

Daha önce bölgenin sebze meyve ihtiyacının dışardan karşılandığına dikkat çeken Vali Karaloğlu," Şuanda 17 çeşit sebze üretimi yapıyorlar. 20 dönümle başlayan ekin 2 bin 500 dönümü buldu. Hedefimiz, bu bölgede mutlaka sebzeciliği, meyveciliği yaygınlaştırmak" diye konuştu.

Karaloğlu birde müjde verdi; "Van'dan ilk defa bu sene yurtdışına sebze ihracatı yapılacak. Almanya ve Rusya'ya inşallah buradan sebze uğurlarız. İlk defa Van'dan yurtdışına sebze ihracatı yapılacak. Bu bölge için önemli, bölge çiftçisi için önemli."

Serada sebze fidesi üretimi yapan Mehmet Gürbüz ise, 20 dönümde başladıkları ürünü 670 dönüme çıkardıklarını söyledi. Gürbüz, domates ve biber ihracatının ağustos ayında başlayacağını da sözlerine ekledi.