Veri paylaşımında büyük işbirliği

29 May Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile iki bakanlığın bilgi sistemlerinde yer alan verilerin elektronik ortamda paylaşılması için anlaşmaya varıldı. Atılan imzalar ile meteorolojiden biyokaçakçılığa pek çok başlıkta bilgi paylaşımı ile geniş kapsamlı çalışmalar yürütülebilecek.
Veri paylaşımında büyük işbirliği
İki bakanlık bilgi paylaşımı protokolü imzaladı, önemli bir işbirliği başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bilgi sistemlerindeki verileri elektronik ortamda paylaşmak üzere bir anlaşmaya imza attı.

İki bakanlığın faaliyet alanlarını kapsayan ortak konularda çalışmalara hız kazandıracak protokol kapsamında bakanlıkların bilgi sistemlerinde yer alan veri/bilgilerin elektronik ortamda, web servislerinde, extranet sayfalarında, iletişim sistemlerinde yer alan verilerin paylaşımına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İmzaları Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil’in attığı törende veri paylaşımının önemi vurgulandı.

Protokolün amacı;
İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) ile Tarım ve Orman Bakanlığı (Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü) arasında biyokaçakçılık ve kaçak avcılık ile mücadele kapsamında veri paylaşımını sağlamak,İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı) tarafından terörist unsurlara karşı kış aylarında icra edilen faaliyetlerde kullanılmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü) ile birlikte potansiyel çığ başlama alanlarının tespiti ve haritalanmasını gerçekleştirmek suretiyle meydana gelebilecek can kayıplarının önüne geçmek,İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) ile Tarım ve Orman Bakanlığı (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) arasında Yıldırım Tespit ve Takip Sistemini’nin kullanımı ve temel meteoroloji eğitimi verilmesini sağlamak olarak açıklandı.
 
 
Tarım orman içişleri veri bilgi sitemi protokol mustafa aksu sabri erdil