Verim ve kalite timleri sahada

05 November Friday, 2021
Ordu’da fındıkta verimin ve kalitenin artması için fındık timleri kuruldu. 35 fındık timi örnek bahçelerde üreticiye bilgi veriyor. Çalışmaları inceleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel “şimdiye kadar 3 bin bahçe temizlendi. Üreticimiz vaktinde temizliğini yaparsa verim de artar.” dedi.
Verim ve kalite timleri sahada
Ordu'da kurulan fındık timleri, verim ve kalitenin artması için örnek bahçelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Valiliğinin başlattığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında kurulan 35 fındık timi, verim ve kalitenin artırılmasını amaçlıyor.

Çalışmaları yakından takip eden Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındığın Ordu ve ülke için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:"Şu an fındık bahçelerinde budama mevsimi. Fındık bahçelerinde ocakların diplerinin temizlenmesi, bakımı, gübrelenmesi, ilaçlanması gibi mevsimine göre işlemler yapılıyor. İçinde bulunduğumuz mevsim itibariyle budamaların yapılması, fındıktaki ürünün ve kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. 35 tim toplamda 105 ziraat mühendisi arkadaşımız, çiftçilerimize örnek budama uygulaması yapıyor."

Sahada çalışan ve şimdiye kadar 3 bin örnek bahçe uygulaması yapan ekiplere teşekkür eden Sonel, üreticilerin fındık bahçelerine zamanında bakım yaptırmalarının önemine dikkati çekti.
ordu fındık bakım budama