'VESTED', Antalya’da ilk çalıştayını yaptı

22 March Friday, 2019
Antalya önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. 1. Veteriner Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Çalıştayı Antalya’da gerçekleştirildi. Sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
'VESTED', Antalya’da ilk çalıştayını yaptı 1. Veteriner Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Çalıştayı Antalya’da yapıldı.  Çalıştay, bakanlık çalışanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Çalıştayda hayvancılık sektörünün ana unsurlarından biri olan ırk ıslahının gelişmesinde büyük rol oynayan; bulaşıcı, salgın ve paraziter hayvan hastalıklarıyla mücadelede etkin görev alan Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerlerinin talepleri ve sorunları ele alındı.

Çalıştayda konuşan ve kısa adı VESTED olan Veteriner Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Dernek Başkanı Ömer Satin, dernek çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Antalya’da gerçekleştirilen çalıştayda hayvancılık sektörü için vazgeçilmez olan veteriner sağlık teknisyen ve teknikerlerinin sorunları tüm yönleriyle tartışıldı.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Büyükbaş- Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanı Dr.Ender Burçak, bakanlık ve sektör çalışanlarının büyük bir aile olduğunun altını çizdi.

Çalıştayın divan başkanlığını yapan ve eski ismiyle Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi emekli müdürü Mustafa Aydın, okul sayılarının azalmasının ve meslek mensubu öğretmenlerin ders vermelerinin önemine değindi.

Aydın, belli ölçüdeki işletmelerde veteriner sağlık teknisyeni bulundurma zorunluluğunun da hayvancılık sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Sağlık teknisyen ve teknikerlerinin görev tanımlarının netleştirilmesi de çalıştayın gündemleri arasındaydı.
 
veteriner sağlık teknisyen çalıştay vested