‘Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu’ toplandı

14 September Wednesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Veteriner Hekimler Birliği ve Veteriner Fakültesi dekanları veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi için atılacak adımları masaya yatırdı.
‘Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu’ toplandı Veteriner Hekimliğinde Uzmanlık Kurulu Toplantısının ikincisi Ankara’da yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca düzenlenen toplantıya Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi üyeleri ve Veteriner Fakültesi dekanları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in başkanlığını yaptığı toplantıda katılımcılar eğitim başlıkları, uzmanlık alanları gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

Bakan Gizligider “Bir an önce çözüme kavuşturabileceğimiz konuları kavuşturalım, askıda bırakmayalım. Bu toplantıların ardından daha sonraki toplantı, yüz yüze ya da video konferans yöntemiyle de olur. Çözüm noktasında hızlı bir mesafe alırız.” dedi.

Basına kapalı olan toplantıda Eğitim Ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası WebtarımTV’ye konuşan kurul üyesi Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci “Komisyonlar belirlenecek, teknik konular ele alınacak. Bu sayede somut ve verimli kararlar alınacaktır. Gelecekte veteriner hekimliği tekrar parlak zamanını yaşayacaktır.” diye konuştu.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konsey Üyesi Haluk Aşkaroğlu süreç içerisindeki planlara değinerek şunları söyledi: “Biraz gecikti bu konu. Biz bakanlığımıza ve Bakan Yardımcımız Gizligider Bey’e teşekkür ederiz. Alan komisyonları konusunda çok büyük ilerleme sağladık. Sahadan gelen talepler de vardı. Bundan sonraki süreçlerde eğitim içeriği gibi konular tespit edilip duyurulacaktır. Ben meslektaşlarıma şunu söyleyebilirim. Çok önemli, devrim niteliğinde adımlar atacağız”.
tarım orman eğitim uzman veteriner hekimlik bakanlık bakan yardımcı Ebubekir Gizligider