Virüse Ramazan’da da geçit yok

04 May Monday, 2020
Koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam ederken Ramazan ayının da gelmesiyle gıda güvenliğinin önemi arttı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri kent genelinde gıda işletmelerinde denetimlerini sürdürüyor.
Virüse Ramazan’da da geçit yok Haber: Manisa İl Enformasyon

Gıda denetimleri Ramazan’da yoğunlaştı, ekipler hem uyardı hem bilgilendirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gıda denetimlerini sürdüren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Başta fırınlar olmak üzere pastane, market ve kasap gibi gıda güvenliği açısından kritik öneme sahip işletmelerde yapılan denetimlerde işletme sahipleri ve müşteriler de hijyen kuralları konusunda bilgilendirildi.

Denetimlere katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Denetimlerimizde asgari teknik ve hijyenik koşulların sağlanıp sağlanmadığının yanı sıra Kovid-19 önlemleri kapsamında da alınması gerekli önlemler anlatıldı ve denetlendi.

Gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde, tüm gıda işletmelerinde ramazan ayı nedeniyle alışveriş amaçlı oluşacak yoğunluk sebebiyle hijyen kuralları çerçevesinde sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde el hijyeni için dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirme yapıldı. “Ramazan Paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerinin kontrol edilerek konulması gerektiği vurgulandı. Ekmek ve diğer unlu mamulleri müşteriye teslim eden personel ile para alışverişini gerçekleştiren personelin farklı kişiler olması gerektiği ifade edildi. Sokaklarda, fırın önlerinde ve pazar yerlerinde ambalajsız unlu mamuller, tatlı gibi gıda maddelerinin satışının yapılmaması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Halen içinde bulunduğumuz salgın sürecinde en yüksek tedbir ve özenin gösterilmesi gerektiğinden, Ramazan ayında da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda denetim ekiplerimiz, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir. Halkımızdan da alışverişleri esnasında bu kurallara uymalarını ve uymayanları uyarmalarını bekliyoruz” dedi.
manisa gıda denetim ramazan hijyen koronavirüs tarım ve orman