Yağışlar Adana’da umut verdi

25 January Monday, 2021
Adana’da etkili olan yağışlar Kozan Barajı’ndaki su seviyesini yükseltti, yetkililer çiftçilerin sulama yapması açısından hiçbir sorun olmadığını vurguladı.
Yağışlar Adana’da umut verdi Son yağışlar Kozan Barajı'nda su seviyesini yükseltti, çiftçi rahat bir nefes aldı.

Adana’nın Kozan ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, Kozan Barajı'ndaki yüzde 43'lük doluluk oranını yüzde 45’e yükseltti.

Bölgenin önemli su kaynaklarından biri olan Kozan Baraj Gölü'nde geçen yıl ocakta yüzde 64 olan, bu yılın aynı döneminde ise yüzde 43'e düşen doluluk oranı, son iki haftadaki yağışlarla yüzde 45'e yükseldi. Kozan Baraj Gölü'ndeki su miktarı da 63 milyon metreküpten 65 milyon metreküpe ulaştı.

Meteoroloji verilerine göre 14 Ocak 2021 tarihinden itibaren 6 gün boyunca etkili olan sağanak yağışlarda metrekareye 113 mm yağış düşerken, Kozan Barajı'na yansıyan toplam değer artışı 2 milyon metreküp oldu. Son yağışların ardından barajdaki doluluk oranı yüzde 43’den yüzde 45’e yükseldi.  

Yetkililer, Kozan Barajı'nın depolama kapasitesi itibarıyla iki yıllık bir baraj statüsünde olduğunu belirterek, barajda biriktirilen su ile 2 yıl boyunca yeterli sulama yapılabildiğini, 61 hektometreküp suyun önümüzdeki yılın sulama sezonunda da çiftçilerin sulama yapması için yeterli olacağını vurguladı.
adana kozan baraj dsi meteoroloji tarım ve orman