Yahyalı’da elma hasadı başladı

27 September Thursday, 2018
Kalitesi, aroması ve dayanıklılığıyla ünlü Yahyalı elmasında hasat başladı. Elma üretim havzasında bahçeleri olan üreticiler yüz bin tona yakın rekolte bekliyor.
Yahyalı’da elma hasadı başladı Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera – Drone - Osmo: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
 
Kayseri’nin Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu, elma üretim havzası olarak bilinen bölgede 2018 yılı elma hasadı başladı.

Bu yılın ilk hasadını gerçekleştiren Ali Develioğlu’nun bahçesini Yahyalı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç ve Yahyalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Parlak ziyaret etti.

Kayseri ilinin Türkiye’nin elma üretiminde ilk beşte yer aldığını belirten İlçe Müdürü Parlak, üretim sezonu boyunca üreticilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Elma üretim havzasında yıllık ortalama 150 bin ton elma üretiminin gerçekleştiğini anlatan Parlak, “İlçemizde ilk üretim 1950’li yıllarda başladı. İlk etapta klasik elma diye tabir edilen Amasya, Golden ve Starking çeşitlerinin üretilmiştir. Son 15 yılda tesis edilen tam ve yarı bodur elma bahçeleriyle birlikte Red Chief, Scarlet spur, Rainders golden, Gala, Fuji, Ping Lady, Grany Smith ve Jeromin gibi çeşitlerinde üretimi gerçekleştirilmektedir. İlçe Müdürlüğü olarak yetiştiricilerimizin sorunları ile birebir ilgilenmekteyiz. İlçemizde elma bahçelerinin yoğun olan bölgelerine kurduğumuz erken uyarı istasyonları ile özellikle elmanın en önemli zararlısı olan kara leke ve iç kurdunun takibini yaparak kısa mesaj yolu ile yetiştiricilerimizi uyarmakta, etkin ve düzenli ilaçlama yapılmasını sağlamaktayız. İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarında yapılan mikro düzeydeki toprak analizleri ile üreticilerimizin özellikle gübreyi doğru zaman ve miktarlarda etkin ve bilinçli bir şekilde kullanılmasını sağlamakta ve özellikle mineral ve iz element noksanlığına bağlı olarak şekillenen zararların önüne geçmekteyiz.’’ ifadelerini kullandı.    
 
Kayseri Yahyalı elma hasat