Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da kurak geçen sezon nedeniyle arazileri yeterince yağış alamayan hububat çiftçisi, geçtiğimiz hafta etkili olan yağmurlar sayesinde rahat bir nefes aldı
Şanlıurfa'da etkili olan yağışlar kurak bir sezon geçiren hububat üreticilerinin yüzünü güldürdü.
Sonbahar'da arazileri neredeyse hiç yağış alamayan çiftçiler, yılın son günlerinde etkili olan yağmurla bir nebze olsun rahatladı.
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Şanlıurfa'da uzun zamandır buğday ve arpa ekimi tamamlanmasına rağmen yeterli oranda yağış düşmediği için ürünün çimlenemediğini belirtti.
Bu durumun çiftçilerin moralini bozduğunu ifade eden Öztürkmen, yılın son günlerinde etkili olan yağışların herkesi sevindirdiğini anlattı.
Şanlıurfa'nın hububat üretimi bakımından ülkenin en önemli merkezlerinden olduğunu anımsatan Öztürkmen, kuraklık durumunda ülke genelinde bir sıkıntı yaşanacağını vurguladı.
Geçmiş yıllara göre daha kurak bir dönem yaşadıklarına işaret eden Öztürkmen, şunları kaydetti:
"Geçen yıl ekim, kasım ve aralık aylarında metrekareye 245 milimetre yağış düşerken, bu yılın ayın döneminde 7 milimetre yağış oluştu. Bu anlamda bakıldığında buğdayın yeşermesi, çimlenmesi ve biraz büyümesi için gerekli olan yağış oldukça azdı. Geçen hafta ilimizde 4 günde yaklaşık 29 milimetrelik bir yağış aldı. Bu yağışlar herkesin yüzünü güldürdü. "
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->