Yalova’da çiftçilere 26 ton buğday tohumu dağıtıldı

05 November Monday, 2018
Yalova'da "Ekmeklik Buğday Üretiminde Yeni Çeşitlerin Denenmesi ve Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hububat verimliliğini artırmak amacıyla 26 ton sertifikalı buğday dağıtıldı.
Yalova’da çiftçilere 26 ton buğday tohumu dağıtıldı Yalova’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önderliğinde uygulanan "Ekmeklik Buğday Üretiminde Yeni Çeşitlerin Denenmesi ve Geliştirilmesi Projesi"kapsamında  57 çiftçiye 26 ton sertifikalı buğday tohumu törenle dağıtıldı. 
 
 Altınova’nın Fevziye köyünde düzenlenen Buğday Dağıtım Töreni'ne İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, ilçe yetkilileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Ziraat Mühendisi Fatma Terzi, dağıtılan buğday çeşitlerinin özellikleriyle ilgili bilgiler verdi.

 İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova’da 15 bin dekar alanda 5 bin 400 ton buğday üretimi yapıldığını hatırlatarak, “İlimizde içinde bulunduğumuz yıl olumsuz iklim koşulları, kalitesiz tohum kullanımı ve verimsiz çeşitler nedeniyle hububat üretiminde ciddi verim kayıpları gözlenmiştir. İl Müdürlüğü olarak ilimizdeki kısıtlı buğday üretimine uygun alanlardan daha fazla verim almak üzere buğday üretimi yapan üreticilerimize yeni çeşit buğday tohumu vererek kaliteyi artırmak, üretime teşvik etmek ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bir proje hazırladık. Hazırladığımız bu proje kapsamında Tarım Kredi Kooperatifimiz kanalıyla temin ettiğimiz verimi yüksek 4 çeşit ekmeklik buğday tohumlarını bugün burada 57 çiftçimize dağıtıyoruz. Tamamen hibe olarak verdiğimiz buğday tohumlarıyla hem verimi yüksek çeşitlerin ilimizde denenerek yaygınlaşması sağlanacak hem de yüksek girdi maliyetleriyle zor durumda olan üreticilerimize destek sağlamış ve ilimizdeki kısıtlı olan tarım alanlarının atıl durumda kalmasının önüne geçmiş olacağız” dedi.
 
yalova buğday ekmek tohum