Yamula hayalet ağlarından kurtuldu

11 March Friday, 2022
Kayseri’de baraj gölleri hayalet ağlardan temizleniyor. Yamula Barajında temizlik çalışması başlatan Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yorucu bir mesainin ardından metrelerce uzunlukta hayalet ağı baraj gölünden çıkardı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, su ekosisteminin korunması çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Yamula hayalet ağlarından kurtuldu
Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga Pekşen  
Fotoğraf: Emine Yeşilöz


Hayalet ağlar temizleniyor, ekosistem canlanıyor.

Baraj göllerinde avcılık yapan balıkçıların arkalarında bıraktığı ağlar su altındaki yaşamın katili oluyor.

Kayseri’deki baraj göllerini hayalet ağlardan temizlemek amacıyla yola çıkan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de Yamula Baraj Gölünden metrelerce uzunlukta ağ çıkardı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünün Kayseri Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneğiyle birlikte yürüttüğü çalışma sayesinde baraj gölü sucul hayatın katili ağlardan temizlendi.

Temizlik çalışmasının Kayseri’deki bütün iç sularda yapılacağını vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Çevre için tam bir kirlilik kaynağı olan bu ağlar; sucul canlıların ve su kuşlarının hareket, beslenme ve çeşitli yaşam faaliyetlerini engellemektedir. Avcılıkta kullanılan ağların su ortamında uzun süre herhangi bir bozulma ya da çürümeye maruz kalmadan onlarca yıl dayanması, bu sorunun sürekli olmasına imkan tanımakta ve türlerin popülasyonlarını etkilemesi bakımından önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüz, bu tür ağların Kayseri iç sularına zarar vermesini engellemek adına, Yamula Barajı ve ilimiz bütün iç sularında temizlik faaliyetine devam edecektir. Sivil toplum kuruluşlarının da destekleri ile bu ağların temizlenmesi, su ekosisteminin korunması ve çevre kirliliği ile mücadele hız kesmeden devam edecektir" ifadelerini kullandı.
kayseri hayalet ağ yamula baraj göl su ürünleri balıkçılık tarım ve orman