Yaralı hayvanlara şefkat eli

19 July Tuesday, 2022
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tedaviye ihtiyaç duyan hayvanların yardımına koşmaya devam ediyor.
Yaralı hayvanlara şefkat eli Türkiye’nin yaban hayatı yakından takibi devam ediyor.     
     
Gerek vatandaşların gerek görevlilerce tespit edilen yaban hayvanlarının yardımına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP ekipleri anında yetişiyor.
İlk görüntüler Çanakkale’den…

Çanakkale-Çan karayolu Dörtyol Köyü yakınlarında bir aracın çarpması sonucu yaralanan karacayı görenler durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen Çanakkale DKMP Şube Müdürlüğü karacaya anında müdahale etti. Tedavisi tamamlanan karaca doğaya geri salındı.

Nesli tükenmekte olan hayvanı bulan vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.

Arap tavşanını Afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri teslim aldı. Hayvanın tedavisi Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde sürdürüyor.

Bartın’da ise kurtarma operasyonu vardı.

Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyünde domuz tuzağına yakalanan ayı için ekipler seferber oldu. Yanında yavrusu da olan boz ayıyı kapandan kurtarmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamadı.
Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin devreye girmesiyle ayıyı kurtarma operasyonu başladı.

Görevliler tarafından uyutulan boz ayı daha sonra yakalandığı telin arasından kurtarıldı. Ayının yaralarına ilk müdahale veteriner hekim tarafından yapıldı. Kendine gelmesi beklenen ayı daha sonra doğaya bırakıldı.
doğa koruma milli park yaralı yaban vahşi hayvan çanakkale karaca afyonkarahisar arap tavşanı bartın ayı