Yaralı yavru karaca, tedavi altına alındı

24 March Friday, 2023
Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaralı halde bulunan karaca yapılan ilk müdahalenin ardından hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.
Yaralı yavru karaca, tedavi altına alındı
Ordu’da yaralı halde bulunan yavru karaca tedavi altına alındı.

Fatsa-Korgan karayolunda yaralı bir karaca olduğu ihbarını alan Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olaya anında müdahale etti.

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim olay yerinde yapılan ilk yardımı anlattı. Biçim “Korgan ilçesinde görev yapan öğretmen arkadaşlar, yaralı karacayı görünce hemen beni aradı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile görüştük. Bir yandan yaralı yavru karacaya hızlı müdahalede bulunmak için ekibimizi aracımızla olay yerine gönderdik. Yaralı yavru karacayı vakit kaybetmeden belediyemiz binasına getirerek ilk müdahaleyi yaptık. O sırada da Ordu'dan ambulans gönderimi de sağladık. Yaptığımız ilk müdahalede şokta olduğunu gördük. Arka tarafında pelvis ve femur kısmında kırıklar vardı. Süreç içerisinde Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri de yanımıza geldi. Sonrasında hayvan hastanesine doğru hızlı bir şekilde iletimini sağladılar” diye konuştu. 
tarım orman doğa koruma milli park karaca yaralı tedavi ordu fatsa belediye veteriner hekim