Yeni çeşit tohum tarlalara bereket olacak

03 November Tuesday, 2020
Yalova’da üretici birliklerinin iş birliğiyle 5 ton buğday tohumu çiftçilere dağıtıldı.
Yeni çeşit tohum tarlalara bereket olacak Haber: Yalova İl Enformasyon

Yeni çeşit buğdaylar çiftçiye umut, tarlaya bereket oluyor.

“Yalova İlinde Ekmeklik Buğday Üretiminin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında Yalova Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği ve Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanlığı çiftçilere törenle 5 ton sertifikalı ekmeklik buğday tohumu dağıttı.

Ekmeklik buğday üretiminde verimi ve kaliteyi arttırması hedeflenen projeyle sertifikalı Adelaide çeşidi kırmızı ekmeklik buğday çeşidinin ekiminin yaygınlaştırılması da amaçlanıyor.

Yalova’da ilk defa denenecek olan Adelaide buğday çeşidi dekara ortalama 600 kilo verim özelliğiyle çiftçilerin sezonda daha yüksek verim alıp daha iyi gelir elde etmesine katkı sağlayacak.

Ekmeklik buğday tohumlarının 20 köyden 40 çiftçiye dağıtıldığı törene; Yalova İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aras, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer, Çiftlikköy İlçe Müdürü Şefik Arıca, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Tarla Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ali Rıza Tarlan, teknik personel ile çiftçiler katıldı.
yalova ekmeklik buğday adelaide tohum destek üretici birlik tarım ve orman