Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Yeni GAP Eylem Planı ile mevcut yatırımları tamamlayacağız. Yenilikçi, ekonomik ve toplumsal gelişimi hızlandırıcı, istihdam arttırıcı, üretim odaklı, insani kalkınmayı teşvik eden yeni politikalar ortaya koyacağız'' dedi.
Başbakan Davutoğlu, Yeni GAP Eylem Planını Ekonomik kalkınmanın hızlandırılması, Sosyal gelişmenin güçlendirilmesi, Şehirlerde yaşanabilirliğin arttırılması, Altyapının geliştirilmesi ve Kurumsal kapasitenin arttırılması şeklinde özetledi.
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamındaki projelere hibe desteği sağlayacaklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Eylem Planı sonunda yani 2018'de bölgenin ihracatını 22 milyar dolara çıkarıp, işsizlik oranını yüzde 10 seviyesinin altına düşürmeye kararlıyız" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu bölgedeki sulama faaliyetleri hakkında da bilgiler verirken, 2008 yılında açıkladıkları eylem planının bütün unsurlarının hayata geçirildiğini ve sulamayla ilgili çalışmaların da yüzde 92 oranında tamamlandığını kaydetti.
Davutoğlu, tarımsal alandaki çalışmalarla ilgili de bilgiler vererek tarıma dayalı sanayiyi geliştireceklerini açıkladı.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->