Yeşil çay üreticilerine fark ödenecek

21 November Thursday, 2019
Ruhsatlı üreticilere 2019 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği, kilogram başına 13 kuruş olarak ödenecek
Yeşil çay üreticilerine fark ödenecek Tarım ve Orman Bakanlığının Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2019 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ruhsatlı yeşil çay üreticilerine 2019 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği, kilogram başına 13 kuruş olarak ödenecek.

Tebliğle, belirlenen havzalarda desteklemeye esas 10 Mayıs-31 Aralık 2019 arasında üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına verilecek fark ödemesi desteğine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Ödemeler, Ziraat Bankası tarafından, doğrudan üreticilere ödeme yapılmak üzere Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ÇAYKUR’a aktarılacak. Üstlendiği hizmetlerden dolayı üreticilere ödenen destek tutarının yüzde 0,1'i oranında hizmet komisyonu ÇAYKUR'a, yüzde 0,2'si oranında hizmet komisyonu ise Ziraat Bankasına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrıca ödenecek.

Ayrıca son istatistiklere göre Doğu Karadenizli firmalarca bu yılın 10 aylık döneminde yapılan çay ihracatı, 7 milyon 340 bin dolara ulaştı. Türkiye genelinde ise ocak-ekim döneminde 11 milyon 530 bin dolardan fazla ihracat gerçekleşti.
çay destek fark ödeme çaykur ihracat