Yetiştiriciler önce eğitim sonra sertifika aldı

30 September Friday, 2022
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle Nilüfer ilçesinde Süt Sığırı Yetiştiriciliği eğitim programı düzenlendi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan üreticiler sertifikalarını törenle aldı.
Yetiştiriciler önce eğitim sonra sertifika aldı Haber: Bursa İl Enformasyon   Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN   Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
Bursalı sığır yetiştiricileri artık eğitimli ve sertifikalı.


Süt sığırı yetiştiriciliğinde kaliteyi ve verimi arttırmak amacıyla Nilüfer ilçesinde üreticilere yönelik eğitim programı düzenlendi.

Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Nilüfer İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen eğitim programını başarıyla tamamlayan 26 üreticiye sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan İl Müdürü Hamit Aygül, eğitim programlarının kırsalda dezavantajlı üreticiler için bir fırsat olduğunu belirterek, “Sahada aşılama çalışmalarımız da her zaman devam ediyor. İlimizdeki mevcut hayvancılık potansiyelinin bu işe hevesi olan yeni üreticilere öğretilmesi için belirli konularda eğitimler yapmaktayız. Bu eğitimde bizleri mutlu eden ve dikkat çeken diğer unsur ise bu eğitimde dört kadın kursiyerimizin de bulunması. Kırsalda dezavantajlı konumda bulunan ve üretim her aşamasında emeği olan üretici kadınlarımızın bundan sonraki eğitimlere daha yoğun katılım göstereceklerine inanıyorum. Düzenlenen eğitimde sertifikayı almaya hak kazanan üreticilerimizi kutluyor başta üreticilerimize olmak üzere ilimiz ve ülkemiz hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bursa’da 56 ari işletme bulunduğunu vurgulayan Aygül, kentteki toplam süt miktarının dörtte birinden fazlasının ari işletmelerden sağlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

Törene Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Nilüfer İlçe Halk Eğitim merkezi Müdürü Alaattin Sarı, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Aktaş ile Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasemin Yiğit Bozkurt ve üreticiler katıldı.
bursa süt sığırı yetiştiricilik eğitim nilüfer halk eğitim sertifika tarım ve orman