Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kuduz nedeniyle Büyükçiftlik beldesi, İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kuduz nedeniyle Büyükçiftlik beldesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı.
Büyükçiftlik beldesinde Nedeli Zere'ye ait atın telef olması üzerine belde sakinleri durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdi.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz, beldede gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Yılmaz, beldedeki tüm köpek ve kedileri aşıladıklarını dile getirerek, "Ekiplerimiz belde halkına kuduzla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Hastalık sürünceye kadar karantina devam edecek. Şuan için korkulacak hiç bir şey yok" dedi.
Beldeye giden görevlilerin attan numune alarak Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderdiği numunelerde kuduz hastalığının tespit edildi. Bunun üzerine belde karantina altına alınarak bölgeye hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Olayın ardından beldeye giderek tüm köpek ve kedilere kuduz aşısı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları da kuduz konusunda bilgilendirdi.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->