Yoğun mesaiye malzeme desteği

18 January Monday, 2021
Hayvan sağlığı için sahada aralıksız çalışan veteriner hekimlere Diyarbakır’da; kıyafet, ayakkabı, malzeme çantası ve müdahale malzemelerinden oluşan paketler verildi.
Yoğun mesaiye malzeme desteği Haber: Diyarbakır İl Enformasyon
Hayvan sağlığı savaşçıları unutulmadı.

Halk sağlığı ve hayvan sağlığı için sahada yorucu bir mesai yapan veteriner hekimler için Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliği yaptı. Veterinerlik hizmetlerinin altyapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında; veteriner hekimlere malzeme destek paketleri verildi.

Vali Münir Karaloğlu, veteriner hekimlerle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti.

Koyunun, keçinin, sığırın ilk evcilleştirildiği topraklarda bulunduklarını ifade eden Karaloğlu, "Bu şehirde tarım ve hayvancılık şehrin tarihsel mirasına da sahip çıkma anlamına gelir." dedi. Karaloğu, Diyarbakır'ın 2 milyon küçükbaş ve 700 bin büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 2 milyon 700 bin hayvanla ülke genelinde üçüncü sırada olduğunu söyledi.

Veteriner hekimliğin önemine dikkat çeken Karaloğlu, şöyle konuştu: "Hayvandan insana bulaşan hastalıklara açık bir meslek. Onun için onları koruyucu elbiseler malzemeler noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak onlara destek olmaya çalıştık. Desteğin veteriner hekimlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Diyarbakır'ımız bundan sonra da hem tarımsal faaliyetlerde hem hayvansal faaliyetlerde yine ülkemizin en önemli merkezi olmaya devam edecek."

Veterinerlik hizmetlerinin altyapılarının güçlendirilmesi çalışması kapsamında; 159 veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve veteriner sağlık teknisyenine, kıyafet, ayakkabı, malzeme çantası ve müdahale malzemeleri törenle teslim edildi.
Diyarbakır veteriner hekim malzeme destek tarım ve orman