Baharın gelmesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Yörükler, yaylaya gitmek için hazırlıkları tamamladı.
Baharın gelmesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Yörükler, yaylaya gitmek için hazırlıkları tamamladı.
Çimenlik alanlarda koyunlarının yününü kesen hayvan sahipleri, koyunlarına Koru'da doğal havuzlarda deniz banyosu yaptırdı. Deniz suyunun koyunların hem daha sağlıklı olmasına hem de kırkımı yapıldıktan sonra makas izinin düzelmesine yardımcı olduğunu söyleyen Ahmet Özalp, havaların ısındığını ve yayla zamanı geldiğini kaydetti.
Koyunları kırktıklarını ve kuzuları sürüye kattıklarını ifade eden Özalp, koyunlara deniz banyosu yaptırdıklarını vurguladı. Koyunlara deniz banyosu yaptırmanın hem gelenek hem de şifa olduğunu söyleyen Özalp, yakın bir zamanda Torosların zirvesindeki yaylaya gideceklerini ve 6 ay sonra da sahile geri döneceklerini anlattı.
Mümüne Özalp ise, kırkılan koyunlara deniz suyunun çok faydalı olduğunu belirterek, koyunların bu işlemle güçleneceğini ve yaylaya gidinceye kadar yünlerinin düzeleceğini söyledi.
Türkiye'den yurt dışına en çok domates, salatalık ve biber tohumu...
Devamını Oku ->
Doğadan kameralara birbirinden güzel görüntüler yansıyor....
Devamını Oku ->
Her geçen gün gelişen süs bitkileri sektörü artan talebe yetişmek...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma Merkezi Vakfı tarafından başlatılan, Orman Genel...
Devamını Oku ->
Bingöl'de "Bingöl Organik Bal Yesin Projesi" kapsamında...
Devamını Oku ->
Gaziantep'te "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk hasadına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığının kontrol altına...
Devamını Oku ->
Genç girişimci ve babası kırsal kalkınma desteğiyle Aydın’a meyve...
Devamını Oku ->