Yüksekova'da kadın eliyle ekim seferberliği

28 April Wednesday, 2021
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kurulan Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar, ekim seferberliği başlattı. Kooperatifin üyesi 8 kadın seferberliğin ilk adımı olarak 33 dönüm araziye nohut ekimi gerçekleştirdi.
Yüksekova'da kadın eliyle ekim seferberliği Hakkari Yüksekova’da kadınlar ekim seferberliğini başlattı.

Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği bünyesinde kurulan Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üyesi 8 kadın, ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca köyündeki 33 dönüm araziye nohut ekimi gerçekleştirdi.

Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Eylem Şener “Bundan sonra 33 dönümlük araziye de fasulye ekeceğiz. Bizim tek amacımız artık dışarıdan değil, kendi ilçemizde ürettiklerimizle faaliyete geçmektir. Kendi sebzemizi, meyvemizi kendimiz üreteceğiz. Bu çalışmalara yönelik tüm çabalarımız hız kesmeden devam edecek. Bu seferberliğe tüm kadınlarımızı bekliyoruz. Biz kadınlar beraber daha güç olduğumuza inanıyoruz. Biz her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Tüm kadınlarımızı kooperatifimize bekliyoruz.” diye konuştu.

Ekime katılan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı da kadınların yanında olduklarını söyledi. “Bugün 33 dönümlük arazide ilk ekimlerini yaptılar. Bizde onların yanında olmaya çalıştık. Kendilerini tebrik ediyorum. Kadınlarımızın başarısı gittikçe artıyor. Kadınların eliyle, bereketiyle bu topraklarda ürünlerin daha güzel yeşereceğine inanıyorum. Kendilerini de tebrik ediyorum. Bu sene valiliğimiz üzerinde çiftçilerimize nohut desteği yapıldı.” dedi.

Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen de Yüksekova’da yetişen ürünleri piyasaya süreceklerini belirtti.
hakkari Yüksekova nohut tarım üretim