Yüksekova’da kadınlardan tarım seferberliği

27 May Thursday, 2021
Hakkari Yüksekova’da, Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlar, ekonomiye katkı sunmak için tarım seferberliği başlattı.
Yüksekova’da kadınlardan tarım seferberliği

Hakkari Yüksekova’da yaşayan kadınlar tarım seferberliği başlattı.

Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği bünyesinde kurulan Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin başlattığı seferberliğe kaymakamlık ile il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden destek geldi.

Kooperatifi Başkanı Eylem Şener, “Kadınlarımızı ekonomik olarak refah seviyesine ulaştırmak istiyoruz. İşbaşı eğitimlerimiz olacak. Ondan sonra kadınlarımızı sahada değerlendireceğiz. Sadece tarımla değil dokuma, hayvancılık gibi alanlarda da kadınlarımızın yeteneklerine göre değerlendirmelerimiz olacak. Temel hedefimiz modern tarımı klasik tarımla birleştirmek. Bu işe başlarken 8 gönüllü arkadaştık, şu anda sayımız 30'a yükseldi.” ifadelerini kullandı. Şener, ayrıca kadınlara dokuma, hayvancılık gibi alanlarda da destek olduklarını belirtti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, üretim vurgusu yaparak teşekkür etti. “Bu desteklerden kooperatiflerimizin faydalanmasında mutlu oluyoruz. Üreten, ürettiğiyle gelişen ve bu gelişmeyi de her alana yansıtan bir Yüksekova göreceğiz. Kadınlarımızın elinin değdiği her şey daha güzel olacak. Kadın isterse her şey olur.” dedi.

tarım hakkari Yüksekova kadın kooperatif