Yusufeli Barajı dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak

12 February Tuesday, 2019
Tamamlandığında Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olması planlanan Yusufeli Barajı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Diğer taraftan barajın tamamlanması ile sular altında kalacak olan ilçe merkezinin taşınacağı yeni arazide altyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.
Yusufeli Barajı dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES Projesinin kısa süre sonra tamamlanması planlanıyor.

Baraj tamamlandığında 275 metre yüksekliği ve çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak.

Tesisin yıllık enerji üretiminin 1 milyar 888 milyon kilovat olması bekleniyor.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Yusufeli Barajı ile Yusufeli ilçesi yeniden yerleşim yeri ve köylerin yeniden yerleşim yerleri altyapı çalışmaları da devam ediyor.

Barajın yapılması ile sular altında kalacak olan ilçe merkezinin taşınacağı yeni arazi ve yapılan çalışmalar, ilçe sakinlerine, düzenlenen bir gezi ile anlatıldı.

Yusufeli Belediyesi tarafından organize edilen yeni yerleşim yeri gezisine ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Proje kapsamında 3 yeni köy yerleşim yerinin altyapı çalışmaları ve yeni ilçenin atıksu, elektrik hatları, yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, toprak taşınması, sulama sistemi, dere ıslahı yapılıyor.

Artvin’de yapımı süren Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve 4 köyü sular altında bırakacak. İlçe, 7. defa taşınmaya hazırlanıyor.
 
yusufeli barajı artvin dsi elektrik üretimi