Zeytin üreticisine bir destek de özel sektörden

09 November Wednesday, 2022
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün özel sektörle yaptığı işbirliği üreticilere yeni destekler sağlıyor. “Geleceğe Doğru Bakmak” projesini Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketiyle ortaklaşa yürüten İl Müdürlüğü zeytin üreticilerine 10 bin 355 zeytin hasat kasası dağıtımı gerçekleştirdi.
Zeytin üreticisine bir destek de özel sektörden Haber: Osmaniye İl Enformasyon

Devlet özel sektör iş birliği ile Osmaniyeli zeytin üreticilerine hasat kasası desteği verildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketiyle ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında üreticilere sağlanan ekipmanların dağıtımı için Kadirli ilçesinde tören düzenlendi.  

Törenin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, “İl Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgemizde zeytinciliğin yaygınlaştırılması, üretilen zeytinlerde verim ve kalitenin artırılmasına yönelik önemli projeler yürütüyoruz. BTC Projesinin ana hedefi; boru hattı güzergâhında yer alan yerleşim birimlerinde, sosyoekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Hedefimiz insanların bulunduğu yerde doymalarını sağlamak, üretim yapmalarını sağlamaya katkıda bulunmak.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç hayata geçirdikleri “Geleceğe Doğru Bakmak” projesinin zeytinciliğe önemli katkısı olduğunu belirterek, “2002 yılında İlimizde 25 Bin dekar alanda 460 Bin zeytin ağacımız mevcuttu. 2022 yılında ise 183 Bin dekar alanda yaklaşık olarak 5 Milyon 460 bin adet zeytin ağacımız mevcut. 2002 yılında 5300 ton zeytin elde ederken bu yıla geldiğimizde 100 bin ton üzerinde zeytinimiz mevcut. İlimizde 29 zeytinyağı tesisi var ve bunun 16’sı Bakanlığımız tarafından %50 hibe kapsamında faaliyet gösteriyor. 18 salamura tesisimizin de 4’ü yüzde 50 hibe ile faaliyet göstermekte.” şeklinde konuştu.

Kadirli ilçesinin 8 köyünde 161 üretici hasat kasası desteğinden yararlandı. Şirketin yüzde 80 destek verdiği projede 10 binden fazla kasa çiftçilere törenle dağıtıldı.
osmaniye kadirli zeytini hasat kasası destek btc proje tarım ve orman