Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buldu

10 February Monday, 2020
Zeytinyağı kalite ödülleri Muğla’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buldu Kaliteli zeytinyağları ödülle taçlandı.

Muğla’da düzenlenen “Zeytinyağı Kalite Ödülleri” töreninde bölgede üretilen kaliteli zeytinyağları ödüllerini aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi’nin desteğiyle yürütülen “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” projesi kapsamında Muğla’da faaliyet gösteren zeytinyağı firmaları arasında kalite yarışması düzenlendi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Şükrü Kanber, projenin üniversite işbirliği ile yapılmasına verdiği önemi dile getirdi.

“Emeklerin karşılık bulması mutluluk verici” ifadesini kullanan Kanber, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yakın YÖK’le bir protokol imzaladık. Yakın zamanda sadece Muğla’da değil bütün Türkiye çapında üniversitelerimizle geniş bir işbirliği yapacağız. Muğla ilinde zeytin ve zeytinyağı gibi çok önemli bir üründe il müdürlüğümüz ve üniversitenin paydaşlarıyla birlikte böyle bir çalışmayı başlatmış olması, bizim de Yüksek Öğretim Kurumu’yla birlikte ne kadar önemli bir adım attığımızın göstergesi” dedi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya 86 başvuru yapıldığını söyledi.

Proje kapsamında başvurusu alınan zeytinyağlarının analizlerinin laboratuvar ortamında yapıldığını vurgulayan Saylak, "Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Üreticilerimizin iyi tarım uygulamaları ile kaliteli zeytinyağı üretmelerine önderlik etmek ve rol model oluşturmak. Hedefimiz bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda ulusal düzeyde geliştirmek." diye konuştu.

Daha sonra moderatörlüğünü televizyon programcısı Cem Seymen'in yaptığı panelde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ile Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, Prof. Dr. Gazi Aydın, Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ve Doç. Dr. Mehmet Ateş, zeytin ve zeytinyağı ile ilgili sunum yaptı.

Program sonunda kalite ödüllerini almaya hak kazanan çiftçi ve üreticilere ödülleri takdim edildi.
muğla zeytin zeytinyağı tarım ve orman ödül