Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdiği zirai meteoroloji hizmetiyle Türk çiftçisinin işini oldukça kolaylaştırıyor.
Haber: Hülya OMRAK
Kamera: Caner TOPGÜMÜŞ
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI
Ortalama beş gün önceden yapılan zirai don, kuraklık, hasat zamanı tahminlerİ çiftçinin yılı daha verimli geçirmesine katkıda bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Murat Yıldırım Web Tarım Tv’ye yaptığı açıklamada, zirai tahmin raporlarının hangi amaçla ve nasıl çalıştığını anlattı.
Yapılan zirai tahminlerin başta Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden olmak üzere meteorolojinin sesi radyosundan da çiftçiye ulaştırıldığını anlatan Yıldırım, yeni başlatılan sms uygulamasıyla tahminleri daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını söyledi.
Ziraat Mühendisi Murat Yıldırım, zirai tahminlerin ürünün verim ve kalitesine doğrudan nasıl etki ettiğini de anlattı.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->