Zübeyde Kurt, devlet desteğiyle hayallerine kavuştu

05 March Tuesday, 2019
Hazırladığı Genç Çiftçi Projesi ile devlet desteği alan bir kadın çiftçi daha kendi tesisini kurdu, işinin patronu oldu. Aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üretmeye başlayan Zübeyde Kurt, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Zübeyde Kurt, devlet desteğiyle hayallerine kavuştu Hayallerini "Genç Çiftçi Projesi"nden aldığı hibe desteğiyle gerçekleştirdi.

Zübeyde Kurt Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi bir kadın çiftçi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı destekle istiridye mantarı üretim tesisi kurdu.

İlçenin Sumaklı Mahallesi'nde yaşayan Zübeyde Kurt, bakanlığın "Genç Çiftçi Projesi"nden faydalanmak için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne başvuru yaptı. Başvurusu onaylanan Kurt'a 30 bin lira hibe desteği verildi.
Kurt, kendi işini kurmanın ve üretim yapmaya başlamanın sevincini yaşıyor.

Ev hanımı iken şimdi iş kadını olduğunu dile getiren Kurt, yaptığı işin güzel ve zevkli olduğunu, yapmak isteyen ev hanımlarına da önerdiğini kaydetti.

Kurt, çocuklarının kendisine yardımcı olduğunu aktararak, "Biz üretiyoruz, servisçilik yapan eşim de pazarlamasını yapıyor. Hiçbir zaman satış sıkıntısı çekmedik. Haftada 3 defa toplama yapıyoruz. Her toplamada verimine göre ortalama 10-15 kilogram arasında ürün alıyorum. Yaptığım işle gurur duyuyorum. Buradan aldığım parayla çocuklarımı okutuyorum, evime katkıda bulunuyorum, sıkıntı çekmiyorum." dedi.

Tüm kadınlara girişimci olmalarını kendi işlenirini kurmalarını tavsiye eden Kurt, istiridye mantarı yetiştirmenin zevkli bir uğraş olduğunu da sözlerine ekledi.

İstiridye mantarı ile başarıyı yakalayan kadın çiftçinin hedefleri de büyük. Bu işe başladıklarından bu yana ev ekonomilerinin de rahatladığına dikkati çeken Kurt, "Bundan sonraki hayalim tesisi büyütüp ilçe dışına satış yapmak. Kendime inanıyorum ve güveniyorum." diye konuştu.
 
kahramanmaraş kadın genç çiftçi hibe destek